Logo-design – 4 steg till en färdig designad logo

aug 3, 2019 | Grafisk design, Grafisk designer, Marknadsföring

Priset för en logo kan variera med hur välplanerad och unik logo man önskar. Din logo är kärnan i ditt varumärke. Därför blir både planeringen och utförandet av grafisk design avgörande för hur slutprodukten blir, och därmed kärnan i ditt varumärke.

Design är en viktig del av en firmas ansikte utåt, och man bör därför absolut välja en välplanerad logo, som ligger till grund för den grafiska profilen.

logo-design-sista-tiden web
 1. Information om företaget/projektet
  Först tittar man på verksamheten, dets mål, värderingar och varumärke. Detta är viktigt för att få en bra bild av företaget. Det kan också hjälpa att studera konkurrenterna.
 2. Brainstorming
  Baserat på steg 1 kan den grafiska designern börja tänka på idéer för vad logon ska innehålla. Detta kan diskuteras med kunden. Vad önskar kunden? Ibland har kunden väldigt specifika krav på vad som ska finnas med så som färg och symbolik. Andra gånger vill kunden att den som designar logon ska bestämma detta. Här är det viktigt att också se på hur logon ska användas, och hur man kanske måste anpassa färg och form.
 3. Första utkast till förslag
  Den grafiska designern jobbar med designen, och tar fram några olika förslag baserat på de två första stegen. Kunden kan nu ge feedback på vilket/vilka förslag som det önskas att man jobbar vidare på.
 4. Logon färdigställs
  Efter ett evt. andra utkast så finslipas det på logotypen, och sedan skapas det olika filer som kan användas både digitalt och till tryck, samt svartvita alternativ om kunden önskar detta.

Vi rekommenderar självklart ett genomtänkt logoförslag, genom att gå igenom stegen över. Men behov och ressurser kan variera, och vi vill därför vara flexibla efter kundens behov.

Vilken typ av logo har ni behov av? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.