E-postmarknadsföring för ditt företag – 9 tips

jan 6, 2023 | Marknadsföring

Vad är e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är en effektiv metod för att nå ut till din målgrupp med relevanta budskap och erbjudanden. Genom att skicka ut personaliserade nyhetsbrev och skapa kampanjer till prenumeranter som har valt att ta emot e-post från ditt företag, kan du öka kundlojalitet, engagemang och försäljning.

9 tips till lyckad e-postmarknadsföring

Det finns flera olika saker att tänka på när du planerar en e-postmarknadsförings-kampanj. Här är några tips som du ska tänka på:

  1. Välj rätt målgrupp
  2. Välj rätt ord i ämnesraden
  3. Gör innehållet personligt
  4. Ge mottagaren rätt förväntningar
  5. Se till att designen är mobilvänlig
  6. Skicka inte för ofta
  7. Använd A/B-tester
  8. Integrera med andra kanaler
  9. Använd analysverktyg

1. Välj rätt målgrupp:

Se till att skicka ut e-postmeddelanden till personer som har visat intresse för ditt företag eller din verksamhet. Detta kan du göra genom att erbjuda en prenumeration på nyhetsbrev eller genom att samla in e-postadresser vid köp eller något event.

2. Välj rätt ord i ämnesraden:

Ämnesraden är det första som mottagaren ser. Se därför till att det du skriver där väcker intresse och ger en bra känsla av vad e-posten innehåller. Undvik att skriva spam-liknande saker och försök att vara så specifik som möjligt.

3. Gör innehållet personligt

Mottagaren är mer benägen att öppna och läsa e-posten om den är personligt anpassad. Använd deras namn och andra detaljer som du har samlat in om dem för att göra e-posten mer relevant och engagerande. Tänk på att det även finns en del lagar att hålla koll på.

4. Ge mottagaren rätt förväntningar

Var öppen för vad mottagaren kan förvänta sig av din e-postmarknadsföring. Kommer de att få nyheter om produkter och erbjudanden? Kan de förvänta att få del av tips och tricks? Var specifik så att mottagarna vet vad de kan vänta sig.

5. Se till att designen är mobilvänlig

Många människor läser sin e-post på sin smartphone. Se därför till att dina e-postmeddelanden är mobilvänliga. De ska vara lätta att läsa och kunna navigeras på en mindre skärm. Det är viktigt att bilder och länkar fungerar som de ska och inte minst att det är en snygg och tilltalande design som speglar ditt företags varumärke.

6. Skicka inte för ofta

Gå inte i fällan att skicka ut massor av säljmeddelanden. För vem gillar att få sådant stup i kvarten? Här måste du tänka över vad som är rimligt, beroende på vad du skickar ut. Det kan vara smart att skicka ut en blandning av meddelanden som skapar mervärde och andra som fokuserar mer på försäljning.

7. Använd A/B-tester

Genom att göra A/B-tester av olika element i dina e-postmeddelanden kan du se vad som fungerar bra i marknadsföringen. Du kan t.ex. variera ämnesrad, innehåll och layout, och således hitta den bästa kombinationen som ger bäst resultat. Vad ger mest klick, öppningar och försäljning?

e-postmarknadsföring-tips-strategi-budskap

8. Integrera marknadsföringen med andra kanaler

För att öka effekten av din e-postmarknadsföring kan det vara bra att integrera den med andra kanaler, som sociala medier och din hemsida. Du kan t.ex. länka till dina sociala mediekonton i dina nyhetsbrev och väcka intresse för dina inlägg på sociala medier genom att nämna dem i dina e-postmeddelanden.

9. Använd analysverktyg

Det finns många verktyg som hjälper dig att analysera hur din e-postmarknadsföring presterar. Du kan t.ex. se hur många som öppnar dina e-postmeddelanden, hur många som klickar på länkar och vilket typ av innehåll som ger bäst resultat. Genom att använda dessa verktyg kan du få insikter om vad som fungerar och vad som kan förbättras.

E-postmarknadsföring är en effektiv metod för att nå ut till dina målgrupper. Detta bör vara en del av en välgenomtänkt marknadsföringsstrategi.

Vill du ha hjälp med din marknadsföring eller e-postkampanj?

Det är mycket att tänka på när det gäller marknadsföring och företagande. Digna reklambyrå har lång erfarenhet inom området och hjälper ditt företag med allt relaterat till marknadsföring. Kontakta oss idag för ett trevligt samtal om dina behov.