Vad kostar en grafisk profil?

feb 2, 2022 | Grafisk design, Grafisk designer

Vad kostar en grafisk profil? Vilket pris är du villig att betala?

Vad en grafisk profil kostar kan variera beroende på hur mycket man önskar att få ut av den, och exakt hur man vill att den ska användas. Att ta fram en logotyp är givetvis grundläggande för ett företags identitet. Men en grafisk profil är mycket mer än en logotyp.

En grafisk profil handlar om hur andra ser ditt företag, visuellt sett, samt hur du presenterar det. En sådan grafisk identitet har grafiska riktlinjer som inkluderar färger, typsnitt, symboler/figurer, hur bilderna ser ut, och sammansättningen av allt detta. Här kan man även få reda på hur logotypen ska användas och vad man ska undvika.

Väletablerade företag kan lägga hundratusentals ja till och med miljontals kronor på att förnya sin logotyp och grafiska profil. Varför? Jo, de har förstått att deras grafiska profil är kärnan i deras varumärke, och att det är viktigt att den planeras väl. Lägger man resurser på en grafisk profil får man inte bara något visuellt som man blir nöjd med över tid, men även något som kan spegla kärnan av sin verksamhet, och leda till tillväxt. Just därför är det viktigt att lägga resurser på en ordentlig grafisk profil. Det är en viktig del av din marknadsstrategi.

Pris för en grafisk identitet varierar

vad-kostar-en-grafisk-profil

Så, vad kostar en grafisk profil? Priserna för en enklare profil brukar ligga någonstans mellan 10 000 och 30 000 kr beroende på vad du vill att den grafiska profilen ska innehålla. Om du nöjer dig med en logotyp, skrifttyp och färger kan priset bli lägre än så.

Arbetet med en grafisk profil kan ta flera månader, med både planering, utförande och utvärdering. Din budget och dina önskemål om hur detaljerad grafisk profil du önskar påverkar priset. Du behöver alltså inte lägga en miljon kronor för att få en grafisk identitet. Men man ska veta att processen för att ta fram en genomtänkt profil är mer än att bara designa något snabbt och ogenomtänkt. I bland kontaktar kunder oss med låg budget och vill att vi designar något enkelt. Vi kan självklart att göra det, men vi rekommenderar i första hand ett mer genomtänkt grafiskt arbete.

Se några exempel på design här.

Hör av dig till oss

Kontakta oss och berätta om din verksamhet, så hjälper vi dig att utveckla ditt varumärke.

Andra nyttiga resurser inom grafisk design